• Home
  • Știri
  • Simona Halep a aflat data procesului de dopaj

Simona Halep a aflat data procesului de dopaj

halep fed cup 1

Suspendată provizoriu pentru dopaj încă din 7 octombrie 2022, Simona Halep este foarte aproape de a face primul pas pentru reabilitare. Prima înfățișare în proces este foarte aproape.

Prezent la meciul dintre FCSB și Farul Constanța, de pe „Arena Națională”, scor 2-1, tatăl Simonei Halep, Stere Halep, a dat detalii despre cazul care va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. „E bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul a fost stabilit inițial pe 28, dar din câte am înțeles a fost amânat pentru 30. Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe”, a declarat tatăl fostului lider mondial WTA ziariștilor, la ieșirea de pe stadion, conform gsp.ro, citat de click.ro.

Ultima partidă a Simonei Halep a fost disputată în finalul lunii august, atunci când a pierdut în primul tur la US Open. Tot atunci, ea a fost testată antidoping într-o procedură de rutină în circuit, numai că, spre stupoarea tuturor, a picat testul. La 7 octombrie 2022 a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, în organismul ei găsindu-se substanța interzisă numită roxadustat. De atunci, a tot strâns probe în apărarea ei, pentru că suspendarea, dacă va fi găsită vinovată, este de trei ani. Este adevărat, din pedeapsă se scade perioada de suspendare provizorie care e luată în considerare de la momentul testului, iar constănțeanca stă pe bară din acest motiv de 9 luni deja. Practic, dacă va primi o suspendare mai mică de un an și jumătate, ea va putea reveni în ianuarie în circuit.

Parteneri