• Home
  • Știri
  • Simona Halep apare pe lista participanților la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului

Simona Halep apare pe lista participanților la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului

halep roma

Simona Halep (31 de ani, locul 55 WTA) apare pe lista preliminară a jucătoarelor de tenis înscrise la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open. Este o premieră pentru Simona, care nu a mai apărut pe lista înscrișilor la un alt turneu după suspendarea provizorie de anul trecut. Acest lucru, coroborat cu faptul că sportiva a postat în ultimele zile imagini din sala de antrenamente, dă speranțe suporterilor că fostul număr 1 mondial s-ar putea întoarce în curând pe terenul de tenis, în meciuri oficiale.

Organizatorii turneului US Open au făcut publică, miercuri, lista preliminară a jucătorilor înscriși la ediția 2023, iar Simona Halep apare pe această listă, cu mențiunea că este suspendată provizoriu.

Sportiva a fost audiată la sfârșitul lunii iunie de tribunalul sportiv independent Sports Resolutions, însă niciun verdict nu a fost încă anunțat oficial.

Potrivi jurnalistului freelancer Daniel Radu, faptul că Simona apare pe lista preliminară de la US Open arată că se poate vorbi de o decizie favorabilă jucătoarei.

„La pagina 19 a regulamentului WTA regăsim următoarele: „În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam, care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie”, scrie jurnalistul, pe pagina sa de socializare, potrivit stiri.tvr.ro.

„Halep n-a apărut în niciun turneu din cele unde trebuia să fie automat înscrisă (Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros, Wimbledon). Așadar, concluzia e cât se poate de clară. Simona a primit aviz favorabil, pentru moment.

Mai mult aici

Parteneri