• Home
  • Știri
  • Sindicaliștii din Sănătate sunt deciși să declanșeze greva generală dacă Guvernul nu le acceptă revendicările

Sindicaliștii din Sănătate sunt deciși să declanșeze greva generală dacă Guvernul nu le acceptă revendicările

protest sanitas 1440x1080 1 1

Viorel Hușanu, președintele Sanitas București, a declarat că sindicaliștii din Sănătate vor continua calendarul protestelor care ar putea culmina cu declanșarea grevei generale, având în vedere că promisiunile date de Alexandru Rafila nu se regăsesc în decizii concrete luate de Guvern.

„Am discutat săptămâna trecută o serie de revendicări, atât în Parlament, cât și în cadrul Guvernului și aveam promisiunea că din șapte revendicări ale noastre, șase sunt realizate în perioada imediat următoare. Văd că pentru învățământ s-a putut da ordonanță de urgență cu o parte din revendicări, iar pentru sănătate nu se întâmplă nimic. Astfel mergem înainte cu programul stabilit de protest.

Pe 7 iunie vom începe o grevă cu japoneză. Sperăm că se va concretiza ceva, dacă nu vom începe și greva generală. Vom asigura cel puțin o treime din urgențe. M-aș bucura să evităm această grevă pentru că în sănătate nu te poți juca cu viața pacienților. Nu știu cine poate hotărî ce este urgență și ce nu este urgență.

Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu premierul și aveam o parte din revendicări soluționate cel puțin verbal. Între timp a fost ședință de Guvern, puteau să emită actul normativ să avem siguranța că o parte din revendicări s-au rezolvat. Nu s-a întâmplat nimic. A mai trecut o ședință de Guvern și noi doar cu vorbe am rămas. Cea mai importantă revendicare a noastră este ca pentru toți salariații să existe o creștere de venituri astfel încât să acopere măcar rata inflației”, a spus Hușanu, potrivit b1tv.ro.

Parteneri