• Home
  • Prima
  • Singura fată medaliată cu aur în istoria Balcaniadei de Informatică este româncă, de la un liceu din Ploiești

Singura fată medaliată cu aur în istoria Balcaniadei de Informatică este româncă, de la un liceu din Ploiești

alexa din 1

Alexa Tudose, singura fată medaliată cu aur din istoria Balcaniadei de informatică este elevă în ultimul an de studii la unul dintre cele mai prestigioase colegii din Prahova. Ea a reuşit performanţa unică să devină singura fată medaliată cu aur din istoria Balcaniadei de Informatică.

După şapte ani de muncă sub coordonarea unor foşti olimpici internaţionali din România, acum studenţi la Oxford, Alexa a surclasat 52 de competitori din 11 ţări participante la ediţia din septembrie 2019 a celui mai important concurs de Computer Science din sud-estul Europei Alexa Tudose (18 ani) este elevă în ultimul an la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale“ din Ploieşti, la profilul Informatică intensiv şi are un palmares impresionant: zeci de medalii câştigate la competiţii de informatică, cele mai multe cu participare internaţională.

Anul acesta, la Balcaniada de Informatică din septembrie, care s-a desfăşurat în Grecia, a fost singura fată din concurs. Din motive necunoscute, Computer Science este un domeniu rezervat băieţilor. Simpla participare a unei fete la această competiţie a fost un record, iar performanţa a fost cu atât mai impresionantă cu cât fetiţa firavă din Ploieşti a câştigat aurul, surclasând competitori din Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, România şi Turcia.

Alexa a fost selectată să reprezinte România la Balcaniada de Informatică după o competiţie naţională extrem de dură. Au fost două runde de baraje pentru departajare, după prima etapă se alege lotul lărgit al României, pentru ca în cele din urmă, după o altă competiţie, dintre cei mai buni informaticieni seniori, adică elevi de liceu, este aleasă „spuma spumelor“, care reprezintă ţara la concursul internaţional. Alexa a strălucit la Balcaniada 2019, fiind pe primul loc încă din prima etapă a competiţiei, pentru ca în final să confirme că este cel mai bun informatician senior din Balcani.

Citeste mai mult: adev.ro/pywqwj

Parteneri