• Home
  • Prima
  • Primul medic din Craiova care a murit de Covid-19, deşi i s-a administrat plasmă de două ori. Pacienţii o adorau

Primul medic din Craiova care a murit de Covid-19, deşi i s-a administrat plasmă de două ori. Pacienţii o adorau

doctorita

Medicul de familie Cristina Pîrşoi s-a stins din viaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, răpusă de Covid-19. Colegii şi familia au făcut eforturi uriaşe pentru a o salva. „Din păcate, a ajuns la noi prea târziu“, spun cei din spital.

Cum a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, doctoriţa Cristina Pîrşoi a fost internată imediat la Terapie Intensivă. Era în stare foarte gravă şi, în plus, suferea şi de diabet.

Toţi colegii s-au mobilizat, însă, hotărâţi s-o salveze. Reuşiseră şi cu alţi pacienţi care avuseseră comorbidităţi.

Au cerut ajutor pe reţelele de socializare pentru a face rost de plasmă. Şi fiicele doctoriţei Pârşoi au făcut acelaşi lucru.

„Vă rog din suflet, dacă aţi avut sau cunoasteţi pe cineva care a fost depistat pozitiv Covid şi vindecat cu cel putin 14 zile în urma (fapt justificat prin rezultat negativ al testului PCR si bilet de externare) cu grupa de sânge A2 sau 01, vă rog mergeţi să donaţi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova din str. Tabaci nr. 1… CHELTUIELILE ADIACENTE VOR FI SUPORTATE EXCLUSIV DE MINE. Vă rog doar să mă ajutaţi să salvez viaţa mamei mele!“, a scris pe data de 3 septembrie Ema Pârşoi, şi ea medic la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova.

Oamenii au reacţionat imediat. Doctoriţa Cristina Pîrşoi a primit plasmă în scurt timp de la apelurile făcute pe reţelele de socializare.

„Eforturile TUTUROR AU ASIGURAT cantitatea de plasma necesară mamei. În acest moment a primit plasma şi i-a fost administrată – asteptăm evoluţii pozitive! Vă mulţumesc din suflet pentru implicarea şi sprijinul pe care ni l-aţi acordat pana acum!! Dacă totuşi vreţi sa ajutaţi alte persoane, vă rog să continuaţi să donaţi – puteţi salva vieţi în adevăratul sens al cuvântului!”, a postat o zi mai târziu pe pagina sa de socializare şi Teo San, cealaltă fiică a doctoriţei Cristina Pârşoi.

Eforturile au fost în zadar. Dr. Cristina Pîrşoi nu a supravieţuit, în ciuda tratamentului intensiv.

Cristina Pîrşoi avea 60 de ani şi este primul medic infectat cu Covid-19 din Dolj care îşi pierde viaţa.

Mai mult pe Adevărul.ro

Parteneri