• Home
  • Știri
  • Sondaj Avangarde: Ciolacu, urmat de Ciucă și Iohannis, în topul încrederii românilor

Sondaj Avangarde: Ciolacu, urmat de Ciucă și Iohannis, în topul încrederii românilor

sondaj 1

PSD este în creștere în opțiunile de vot ale românilor, fiind în iulie pe primul loc cu 37%, cu două procente mai mult decât luna precedentă, potrivit ultimului sondaj Avangarde, citat de romaniatv.net.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu este liderul în care românii declară că mai degrabă au încredere (25%), urmat de premierul Nicolae Ciucă (18%), președintele Klaus Iohannis (15%), George Simion (11%) și Cătălin Drulă (9%), se arată în acelaşi sondaj.

La întebarea ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră personal cu ce partid politic ați vota?”, doar 38% au indicat un partid anume. Potrivit acestor răspunsuri, PSD ar obține 37% din voturi, PNL 23%, AUR 11% iar USR 9%.

UDMR este la limita pragului electoral cu 5%. Noul partid al lui Dacian Ciolos este cotat cu 1% iar fostul premier are cea mai slabă cotă de încredere: 6%. Procentul mic de români care şi-au exprimat opţiunea ar putea indica o nouă rată foarte mare de absenteism la vot şi arată neîncrederea crescândă a populaţiei în autorităţi, partide politice şi chiar lideri politici.

De altfel, sunt de remarcat procentele mari de neîncredere cu care sunt tratați toții liderii politici măsurați în sondaj.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 – 31 iulie, pe un eșantion de 902 subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Parteneri