• Home
  • Știri
  • Sondaj. Dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, partidele s-ar situa astfel: PSD 28%, AUR 22%, PNL 18%, USR 13%, UDMR 6%

Sondaj. Dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, partidele s-ar situa astfel: PSD 28%, AUR 22%, PNL 18%, USR 13%, UDMR 6%

vot 4

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obine 28%, AUR 22%, PNL 18%, USR 13%, UDMR 6%, PMP 3%, Forța Dreptei 2% și Pro România 2%, arată un sondaj realizat de The Center, la comanda USR, obținut pe surse, potrivit b1tv.ro.

Astfel, USR se află pe un trend crescător în opțiunile electorale și se conturează ca principala forță a opoziției. Pe de altă parte, PNL pierde tot mai mult teren în raport cu PSD, ca urmare a decontării nerealizărilor din timpul Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 mai – 11 iunie, prin metoda interviului telefonic, pe un eșantion de 916 subiecți, cu o marjă de eroare de 3, 4%.

În ceea ce privește încredere în personalități, sondajul scoate în evidență prăbușirea popularității președintelui Klaus Iohannis, principalul promotor al rotativei guvernamentale.

Primarul Clujului, Emil Boc, este clasat la 12% la capitolul opinie favorabilă. Mircea Geoană este cotat cu 11%, Marcel Ciolacu 11%, Gabriela Firea 10%, Cătălin Drulă 10%, Klaus Iohannis 8% și Alexandru Rafila cu 8%.

Potrivit sondajului, USR este considerat partidul care reprezintă cel mai bine opoziția la actuala guvernare, urmat de AUR.

În ce privește greva din educație, 57% dintre cei intervievați consideră că este un lucru corect în timp ce 36% cred că este un lucru incorect.

Majoritatea covârșitoare a românilor cred că în țară lucrurile merg într-o direcție greșită. 84% dintre respondenți au indicat această opțiune, în timp ce doar 12% susțin că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună.

Parteneri