Sondaj IMAS: PNL şi PSD, în scădere. Partidele mici câștigă procente

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că, în luna martie, PNL şi PSD au scăzut în ceea ce priveşte intenţiile de vot, în timp ce partidele mai mici au câștigat procente.

Liberalii sunt creditați cu 36,7% din opțiunile de vot, înregistrând încă o scădere, a doua la rând. PNL se întoarce sub scorul pe care îl avea în noiembrie, când aveau loc prezidențialele și partidul trecea din opoziție la guvernare.

Pentru PNL vârful popularității a fost în ianuarie. Partidul lui Ludovic Orban era creditat atunci cu peste 47 la sută.

Distribuie prietenilor

Scădere înregistrează și PSD, potrivit datelor din barometrul Europa FM. Dar social democrații pierd mai puțin de 2 procente și sunt puțin sub 24 la sută în opțiunile de vot.

În creștere sunt USR, care ajunge de la 10 procente la 12,5%, dar mai ales Plus, al cărui procentaj aproape se dublează – de la 3,5% în februarie, la 6,5% acum.

Partidul lui Victor Ponta atrage și el un punct procentual, apropiindu-se de 6 la sută, iar ALDE coboară și mai mult, la 3,5%, unde staționează și PMP-ul lui Traian Băsescu.

20% dintre cei intervievați se declară nehotărâți, iar aproape 5% spun că nu ar vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare.

Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 26 martie, și are o marjă de eroare de 3,1%.