• Home
  • Prima
  • Sondaj IRES: 70 la sută dintre părinți vor ca școala să înceapă în format clasic

Sondaj IRES: 70 la sută dintre părinți vor ca școala să înceapă în format clasic

elevi masti 1

Un sondaj IRES ( Institutul Român pentru Evaluare și Strategie ) arată că 70% dintre părinți declară că vor ca școala să înceapă în format clasic, cu toți copiii în clase, însă 1 din 5 ar prefera să existe în continuare sistemul hibrid, iar 4% vor sistemul online.

Trei sferturi dintre părinții de copii de grădiniță și elevi din preuniversitar ar dori ca școala să înceapă cât mai repede; 2 din 10 ar dori ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie; 6% consideră că școala sa grădinița, în format fizic, să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.

Mai mult de jumătate dintre părinții elevilor din preuniversitar se declară mulțumiți de școala online. Părinții din urban sunt cei mai mulțumiți de școala online, la fel și părinții cu studii superioare, la fel și părinții copiilor din ciclul primar. La polul opus se situează părinții elevilor de liceu, dar și părinții cu studii elementare, aceste două categorii fiind și cele care au cele mai mari dificultăți în a-și ajuta copiii cu materia școlară.

Un sfert dintre părinții cu copii de vârstă pre-școlară și școlară sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 a membrilor familiilor lor, după reluarea cursurilor în format fizic, iar un procent similar sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul infectării copiilor lor.

Părinții copiilor de liceu își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice, cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online. La polul opus, părinții copiilor de grădiniță sunt cei care cred în proporțiile cele mai crescute că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față.

Peste 50% dintre părinți spun că ar dori ca profesorii/educatorii/personalul auxiliar de la școala/grădinița frecventată de copilul lor să se vaccineze anti COVID-19, însă 7 din 10 părinți spun că și-ar trimite copilul la școală/grădiniță chiar dacă ar ști că va avea la clasă/grupă profesori/educatori care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Volumul eșantionului a fost de 1.428 respondenți, părinți care au cel puțin un copil
înscris la școală, dintre care 1.224 părinți de școlari și 364 părinți de preșcolari.

AMPress

Parteneri