Sorin Blejnar a fost pus în libertate. Curtea de Apel București a decis astfel

 

Fostul șef ANAF Sorin Blejnar a fost eliberat. Curtea de Apel București a decis punerea sa în libertate. El se afla de șase luni în Penitenciarul Rahova.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA că, în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective.
„Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip ‘fantomă’ controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arată DNA.
Procurorii spun că, din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.
Sorin Blejnar a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în iulie 2014, în dosarul „Motorina”, pentru care a  primit o condamnare în primă instanță de 5 ani închisoare cu executare. Procesul e în desfățurare. Punerea în libertate a lui Blejnar, în legătură cu care procurorii au și alte capete de acuzare a surprins, unii comentatori considerând că e un  semn al ”înmuierii actului de jusrtiție în raport cu marii corupți”. Un dosar greu, cel al ”mâinii drepte a lui Blejnar”, Codruț Marta, e încă în ceață, unii considerând că  acesta ar fi fost suprimat de ”mafia autohtonă”.

Distribuie prietenilor

C. Zamfir, AMPress