AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Sorin Oprescu a fost reținut în Atena

 

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, a fost reținut în Atena.
Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), informează Mediafax, potrivit digi24.ro.

IGPR confirmă oficial că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general a fost condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului.
La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional, informează IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.
„Cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, anunță Poliția.

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București.
El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!