Soția lui Ion Iliescu, revoltată de o „știre falsă” despre pensia ei, dă lămuriri

Soția lui Ion Iliescu a rupt tăcerea și a vorbit în mediul online despre o „știre falsă” în care se vorbește despre faptul că ar încasa o pensie exorbitantă. Nina Iliescu, profund deranjată de exagerare, a scris pe blogul fostului președinte al României ce pensie încasează de fapt.
„[…] Venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători «într-un domeniu atipic», coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi”, spune soția fostului președinte.
Acest lucru „ne arată că da, producția de «fake news», știri false pe românește, este o industrie cu viitor. Din păcate… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de «profesionalism» jurnalistic”, scrie Nina Iliescu pe platforma online, potrivit click.ro