Ștefan Mandachi serbează Unirea pe metrul lui de autostradă, singura legătură cu lumea a Moldovei

Ştefan Mandachi este protestatarul cu autostrada de un metru, singura izbândă de după Unirea Principatelor, pentru a lega rutier Moldova cu Țara Românească.

Pe 24 ianuarie, la ora 15.00, el se va afla la metrul de autostradă pe care l-a construit în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere moderne din ţara noastră.

În mod ironic, Ştefan Mandachi a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că este „băgător în seamă”, aşa cum i-au spus unii dintre criticii săi. “Şi ca să fiu asumat până la capăt, m-am asigurat că nu atentează nimeni la titlul solemn cu care m-am încununat: AM ÎNREGISTRAT DENUMIREA CA MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA OSIM. Ca nu cumva să se găsească alţi ”nebăgători în seamă”, alţi deontologi-neprihăniţi şi făpturi imaculate, pe care să-i pună păcatu’ să se ia de emblema mea!

Distribuie prietenilor

“Şi ca să-mi practic meseria, pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-aţi şti… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăţi cu privire la autostrada de la noi şi m-a pus pe silent.

Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859…”.

Toate guvernele au promis autostradă/autostrăzi care să scoată Moldova din izolare, dar ele s-au transformat în bacșișuri electorale și vile de politicieni șpăgari.

C.Zamfir, AMPress