SRI organizează primul exercițiu LIVE de securitate cibernetică, răspunzând atacurilor tot mai periculoase

Securitatea cibernetică devine an de an o problemă pentru țări, companii, persoane private,fiind un pericol și pentru România, neocolită de acest flagel mondial. SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO organizează în premieră, prima ediție CyDEx17, exercițiu național live de securitate cibernetică.

CyDEx17 se va desfășura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Național Cyberint, creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii Centrului, și are ca obiective exersarea și evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip.
Exercițiul va contribui la conștientizarea nivelului de pregătire al entităților implicate, în situația unui eveniment ce va afecta spațiul cibernetic la nivel național, precum și la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu.
Participanții, peste 60 de instituții din sectoarele public și privat, își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informații cu privire la acestea, într-o manieră rapidă și eficientă, coordonându-și capacitățile de apărare.
SRI Informează că CyDEx17 va permite:
– alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României
– verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice cu responsabilități în domeniul securității cibernetice
– verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice și mediul privat in domeniul securității cibernetice
– dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/atacuri cibernetice.
– See more at: https://www.realitatea.net