• Home
  • Știri
  • Stare de urgență în Sri Lanka. Protestatarii au luat cu asalt biroul premierului. Televiziunea și-a suspendat emisia

Stare de urgență în Sri Lanka. Protestatarii au luat cu asalt biroul premierului. Televiziunea și-a suspendat emisia

sri lanka

Mii de protestatari au luat din nou cu asalt sediul premierului din Sri Lanka. Ranil Wickremesinghe a anunțat că va demisiona după ce va fi instituit un guvern interimar, dar mulți protestatari îi cer să plece imediat, relatează BBC, potrivit digi24.ro. Premierul a instituit stare de urgență în toată țara.
Premierul Ranil Wickremesinghe nu este în biroul său atacat de protestatari și, prin urmare, nu este în pericol imediat, potrivit BBC.

Wickremesinghe s-a ascuns în ultimele zile, dar a continuat să emită mai multe ordine, inclusiv declararea stării de urgență și interdicții de circulație pentru unele zone ale țării.
De asemenea, el a fost confirmat în funcția de președinte interimar de către șeful Parlamentului.
Emisia postului național de televiziune din Sri Lanka, Rupavihini, a fost suspendată.

Decizia de opri transmisiunea a fost luată după ce protestatarii au intrat în birourile canalului TV.
Știrea inițială: După plecarea președintelui Gotabaya Rajapaksa, Wickremesinghe devine automat președinte interimar timp de 30 de zile, conform constituției țării.

„Dacă nu aflăm de demisia președintelui și a primului ministru până seara, ar putea fi nevoiți să ne adunăm și să cucerim parlamentul sau o altă clădire guvernamentală”, a spus un protestatar, Buddhi Prabodha Karunaratne, pentru Reuters.

Continuarea aici

Parteneri