Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce spune Arafat despre mersul la colindat şi Revelion

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă, precum și măsurile restrictive care vor fi impuse populației, în vederea combaterii pandemiei de Covid-19.

La finalul ședinței, șeful CNSU, Raed Arfat, a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând din 14 decembrie.
Se vor menține aceleași reguli, printre care se numără și carantina de noapte – circulația fiind permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Raed Arafat a vorbit despre ce urmează în perioada sărbătorilor și a subliniat că este foarte important ca oamenii să respecte regulile căci România nu se află momentan pe o pantă descendentă constantă în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri.

„E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă. „De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a transmis Arafat., potrivit click.ro.

Întrebările primite de Raed Arafat după ședința CNSU

• Ne putem face rezervări pentru vacanța la munte? Da, cu respectarea regulilor
• Putem merge la colindat? Evitați, chiar dacă este o tradiție. Mersul din casă în casă înseamnă risc de infecție
• Se menține carantina de noapte? Da, se menține carantina de noapte
• De Revelion românii trebuie să stea în casă? Da, în casă sau în apropierea casei, nu vor fi permise petrecerile în stradă
• Se poate ieși în fața blocului? Se pot pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care intră în contact cu multe persoane se pun în pericol pe ei și pe ceilalți