Start campaniei electorale pentru alegerile locale

Campania electorală pentru alegerile locale a început, oficial, vineri şi se va încheia pe 26 septembrie, la orele 7.00, urmând ca pe 27 septembrie, candidaţii pentru funcțiile de primar, preşedinte al CJ, consilii locale şi judeţene să primească girul cetățenilor.Desfășurată într-un singur tur, campania avantajează primarii care-s pe funcții.

Anul acesta, campania electorală se va desfăşura după anumite reguli de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă. Mijloacele folosite în campanie nu pot contraveni legii.Ele trebuie să fie la vedere.

Distribuie prietenilor

Campania electorală, care începe astăzi, a început de fapt cu multă vreme în urmă, localitățile fiind pline de bannere și mesaje care cheamă alegătorii să-i voteze pe cei din poză.
D.Dumitru, AMPress