• Home
  • Prima
  • Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe străzi. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască

Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe străzi. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască

cercel 1 1

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, a avertizat că suntem pe o pantă ascendentă în privinţa numărului de cazuri de COVID-19.

Adrian Streinu Cercel a subliniat că Institutul pe care îl conduce este plin, la fel şi secţia de Terapie Intensivă, transmite Antena 3, potrivit click.ro.

Acesta atrage atenţia că este posibil să ajungem la 2.000 de cazuri de COVID pe zi dacă populaţia nu respectă regulile de distanțare socială.

„Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă. Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”, a explicat Streinu Cercel.

Acesta a făcut precizările respective în contextul în care mai mulţi români au protestat în Piața Constituției împotriva faptului că elevii sunt obligați să poarte măști de protecție în școli. Manifestanţii au strigat „Jos masca!” şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Lăsaţi copiii să respire”, „Fără botniţă”, „Masca ucide”.

„Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Parteneri