A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Streinu-Cercel: Coronavirusul, de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Apa și săpunul fac mai mult decât 100 de doctori

2 8.586

 

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că noul virus COVID-19 este „de 10 ori mai slab decât virusul gripal”. Medicul a mai subliniat că igiena este foarte importantă, în astfel de cazuri.

„(…) Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare, și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare.
Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact (…). Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.
(…) Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini.
Apa și săpunul fac mai mult decât 100 de doctori. Faptul că decontaminăm suprafața pielii de la nivelul mâinilor reduce în mod substanțial încărcatura bacteriană și microbacteriană”, a spus profesorul Streinu-Cercel, potrivit digi24.ro.

loading...
2 Comentarii
  1. Mariana spune

    Aşa ar trebui sa fie toate infomatiile! Făcute publice de adevărati profesionişti, scurte şi la subiect
    Stimă şi respect.

    1. petremihai spune

      Corect, scurt și la obiect, fără senzaționalisme de două parale să intre lumea în panică. După ce că mulți sunt needucați și pun botul la orice tâmpenie, îi mai și sperie acum mass-media.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More