AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Stroe (PNL), despre calendarul alegerilor: „Nu cred că va fi un coșmar pentru români”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că desfășurarea rundelor succesive de alegeri pentru Parlament și pentru președinte, pe 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie, nu va reprezenta un coșmar pentru români.

„Nu cred că va fi un coșmar pentru că aceste date sunt cele mai potrivite și din punctul de vedere al calendarului constituțional, și din punctul de vedere al finalizării mandatelor în curs, la președinte și la Parlament. Mai târziu nu ar fi fost posibil pentru că în mod evident am fi riscat să ajungem cu ele de sărbători, iar mai devreme cu siguranță am fi ajuns în situația în care am fi avut aceeași fragmentare a campaniilor electorale. S-a separat și votul pentru alegerile prezidențiale de cel pentru alegerile generale. În rest sunt chestiuni care țin de calendarul constituțional, foarte tehnice legate de momentele când se învestește noul Parlament și președintele nou ales”, a spus Stroe, potrivit b1tv.ro.

Ionuț Stroe a respins ipoteza că s-a renunțat la comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale din calcule politice: „Nu cred că a fost respinsă din calcule politice sau din anume interes ci datorită faptului că majoritatea partidelor au cerut separarea celor două tipuri de alegeri, chiar dacă în mod tradițional în România cele două se organizau simultan, când mandatul președintelui coincidea cu cel al Parlamentului, de data aceasta s-a socotit că e mai bine și s-a căzut de comun acord separarea celor două tipuri de alegeri, în runde succesive dar separate de alegeri”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!