Studiu britanic: O treime din cei vindecați de Covid se întorc în cinci luni în spital și unul din opt moare

O treime dintre pacienții cu Covid-19 vindecați, care au avut o formă severă a bolii, se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare  scrie HotNews.ro, citând un amplu studiu britanic. Studiul este  realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS).

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au murit.

Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului și profesor în domeniul diabetului și medicinii vasculare la Universitatea Leicester a spus că ”acesta este cel mai mare studiu în rândul persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu Covid-19”.

Distribuie prietenilor

”Se pare că oamenii se duc acasă, au efecte pe termen lung, se întorc, și mor. Am consemnat că aproape 30% sunt reinternați, este vorba de mulți oameni. Cifrele sunt foarte mari”, a spus acesta.

El a spus că este important ca aceștia să primească tratamente protectoare, precum statine sau aspirină.

”Nu știm dacă este din cauză că Covid-19 distruge celule beta care produc insulină și faci diabet de tip unu, sau pentru că produce rezistență la insulină și faci tipul doi, dar observăm aceste surprinzătoare diagnostice de diabet”, a adăugat el.

Noul studiu este în faza de prepublicare și urmează să fie evaluat de alți oameni de știință. Totuși, experții spun că este unul important.

Preluat din HotNews.ro