SUA anunță ample pregătiri de război: 30 000 de militari NATO vin în România

 

Ambasadorul american Hans Klemm, aflat la Bistrița-Năsăud, la o acțiune culturală unde a donat cărți în limba engleză, bibliotecii județene, a vorbit și despre pregătirile temeinice militare pe care le fac periodic militarii NATO. Cea mai amplă pregătire, cu simulare de război, va avea loc, conform Agerpres, în vară, în România, unde vor veni aproximativ 30 000 de militari americani și d
in alte țări NATO.
” Anul trecut au fost circa 180 de exerciții și antrenamente comune, 180 de astfel de ocazii, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile soldații noștri, membri ai Forțelor Aeriene, ai Forțelor Terestre, dar și ai Forțelor Speciale s-au antrenat împreună. Veți vedea că și anul acesta, în luna iulie, va avea loc un exercițiu de amploare în România, aproximativ 30.000 de soldați ai țărilor membre NATO vor veni să se antreneze împreună cu soldații români”, a afirmat Hans Klemm.
România (ca și Polonia), este țară de graniță a Alianței și deține baze militare din ce în ce mai puternice, inclusiv faimosul scut de la Deveselu, care sunt menite să asigure securitatea țărilor membre. Ea a devenit astfel și țintă predilectă a forțelor militare ruse. Putin amintește adesea că România se află ca țintă pe hărțile lor de război.
C. Zamfir, AMPress