AM Press Logo
Muzeul Pietrei

SUA au aprobat vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II pentru avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Anunțul a fost făcut de Ambasada SUA la București.

„Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Rachetele sunt evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani.

Block II conține cea mai avansată tehnologie a rachetei AIM-9X Sidewinder de până acum și se află în prezent în serviciul armatei americane”, a transmis Ambasada SUA la București, potrivit b1tv.ro.

Însărcinatul cu afaceri Michael Dickerson a ținut să precizeze că „această achiziție nu este doar o tranzacție; este o dovadă a angajamentului nostru comun față de securitate și pace. Aceste rachete avansate vor asigura siguranța cerului românesc”.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr (PSD), a salutat decizia SUA de aproba vânzarea de rachete pentru România.

„Achiziția va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române cu cea mai avansată versiune a rachetei AIM-9X Sidewinder – Block II care este operată, în prezent, de armata americană.

Înzestrarea Forțelor Aeriene Române cu capabilități aer-aer de ultimă generație crește semnificativ siguranța spațiului aerian național și aliat și asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA”, a transmis ministrul Tîlvăr, pe Facebook.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!