Sunt idioți sau doar nemernici?

 

Dragnea nu doarme niciodată și, dimpreună cu el, CEx-ul, un fel Comitet Central mic. Noaptea trecută, domnul Fifor, unul din cei doi prezumtivi premieri, Grindeanu și Fifor, care-și disputau, acum șase luni, întâietatea la intrarea în grațiile sultanului, ne-a dat vestea alarmei care face să duduie sediul din Băneasa. Moțiunea de cenzură nu mai are răbdare până luni. Noaptea e iar un sfetnic. Rămâne de văzut dacă bun sau rău! Parlamentul tot, cu odăile lui reunite, trebuie să se supună, venind duminică seara să asculte moțiunea. Moțiunea ”originală”, fiindcă la noi capitalismul a început cu patină proprie și stil dâmbovițean, făcând o omletă din ”comunismul pe care unii l-au compromis” și economia de piață de care românii se dezvățaseră, din perioada regilor. Moțiunea e un fel de mineriadă pe dos. Asta e. Pesediștii sunt minerii puși de Dragnea să omoare cu bâta pesediști. Un guvern pe care nu l-am simpatizat și nu-l simpatizez, fiind făcut din iubirile și bâzdâcurile unui singur om. Această alcătuire talmeș balmeș e ciomăgită aiurea și nu de cine ar avea dreptul s-o facă. De ce dă Dragnea jos propriul guvern? Fiindcă vrea ”întreaga putere”, zice, cu mimica lui din ticuri, sluga revoltată Grindeanu. Cum de a ajuns să se răscoale, ca la 907, vasalul care părea perfect? Fiindcă a înghițit atâtea umilințe, s-a șters de atâtea ori cu el la părțile pitite jupânul, încât n-a mai răbdat. Are în spate ceva, pe cineva! – cugetă adânc, la televizor, Dragnea. Are pe dracu! N-are pe nimeni, fiindcă Ponta a ajuns un fel de nimeni, bolnav de sine și de superficialitate. Pe cine ar putea să aibă în spate Grindeanu, dat afară „că așa vrea mușchii” de partid ai lui Dragnea? Ar putea avea partidul, detronat azi la statutul de ceată de argați ai lui Dragnea. Dar e în stare bănățeanul să trezească demnitatea unui partid devenit turmă sau PSD n-a avut niciodată demnitate? Eu am auzit, în zilele astea, pesediști înrăiți, din zestrea principală a lui Iliescu, înjurându-l pe Dragnea atât de vârtos, încât am bănuiala că dacă sultanul scapă în afara perimetrului CEx, e sfârtecat. La vot, firește.
Am înțeles că vreo 50 de inși au ieșit în Piața Victoriei să-l apere pe Grindeanu. Să fie aceștia o părticică din cei care au scandat săptămâni în șir, jos mafioții Dragnea și Grindeanu, rușine pentru Ordonanța 13? Nu prea cred. Cred că, măcar câțiva dintre ei erau pesediști de jos, insultați, ca și Grindeanu, de jupânul care se crede, amețit de glorie, Dumnezeu.
Sunt, în condițiile în care România se împrumută zilnic cu sume astronomice pentru a face față marii mituiri Dragnea, numită program de guvernare, în condițiile în care statele lumii trăiesc mari zvârcoliri, cei grupați în jurul acestui Stalin mic de pe Dâmbovița, idioți? Nu cred. Cred că-s doar nemernici.