Sunteți întregi la minte, domnilor guvernanți?

Dragnea tace. Grindeanu tace. Sunt, de ieri, muți amândoi. Au suit pe scenă un maimuțoi, un titirez cu minte relativă și obrăznicie cât cuprinde, pe numele lui Iordache, iar ei privesc de după cortină. Plănuiesc în culise. Un plan, conform Antenei 1, urzit în biroul lui Dragnea ar fi demiterea președintelui Iohannis dacă nu promulgă legile, care-s azi ordonanțe de urgență. Domnilor, sunteți zdraveni la minte? Vă credeam doar hoți, nu și proști. E singurul tembelism, după suita de acte tembele de până acum, pe care-l mai puteți face. Iohannis, scufundat într-o incredibilă lentoare amar de vreme, devine erou. Cei care-l înjurau ieri, vor ieși să-l apere. Cei care îl disprețuiau alaltăieri, vor găsi motive să-l aclame. Dacă ăsta vă e planul, dați pe deasupra ceaunului de câtă minte aveți.
Lumea din stradă nu-i scoasă, cretinilor, era să zic, dar nu mai zic fiindcă e prea blând, nici de Iohannis – care, am mai scris asta, abia dacă s-a putut scoate pe el – nici de Soros, ci de voi. Retrageți, dracului, nenorocirile alea de ordonanțe, nu mai credeți poporul compus doar din proști. Poporul a priceput toate manevrele, bine jucate în Campania electorală. Cu o sută de lei nici Ceaușescu nu a mai reușit să bage lumea în case. Cu cei 15 lei în plus la pensie nu construiești iubire necondiționată nici în inima celui mai năpăstuit pensionar.
Gata, domnule PSD! Trage-i pe linie moartă pe cei care și-au bătut joc fiindcă lumea din stradă va fi atât de numeroasă încât n-o să mai încapă în piețe și vă veți trezi cu ei în case și-n birouri. Opriți asta, fiindcă m-am săturat și ne-am săturat de revoluții. S-au săturat și numeroșii pesediști de rând să tot fie considerați hoți, când hoți sunt doar cei din vârf, poate nici ăștia toți, și acoliții lor.
În toată lumea se vorbește despre noi ca despre țara care a omologat hoția, ca act legitim. Suntem iar pe prima pagină în presa de pe toate continentele. Nu pentru vreo bravură, ci pentru o mizerie. Leul cade zilnic.
Vorbiți, prin niște voci din etajul trei politic, scoase în televiziuni, despre diversiune. Diversiunea se poate petrece în noaptea asta, mâine, când vor fi de zece ori mai mulți oameni pe străzi. Diversiunea – cine o poate face?! – poate transforma mulțimile care protestează azi cu copii lângă ei, în haos.
Dați-vă demisia cei care ați urnit haosul și lăsați oamenii onești din PSD să formeze alt guvern. Sunt mulți oameni care pot forma un guvern din oameni de la voi, fiindcă ați câștigat alegerile. Cu 18 la sută din votanți? Ce dacă, dar le-ați câștigat. Eu nu vreau nici anticipate, nici …
Domnule Grindeanu, dacă ești cu adevărat premier și nu doar ulucă la căsoiul lui Dragnea, fă ceva. Retrage ordonanțele și ocupă-te de spitalele unde mor oameni fără medicamente, ocupă-te de școli și de autostrăzile nefăcute de 27 de ani. Intră Dragnea la pușcărie? Dacă-i vinovat să intre. Au intrat alții mai valoroși ca el. E indispensabil? Nu-i. Cimitirele – știți zicala – sunt pline de oameni de neînlocuit. Fă ceva ACUM dacă ești premier. Nimeni altcineva nu poate opri avalanșa care devine de nestăvilit.