Medicul Valeriu Gheorghiță, supărat pe primarii care nu susțin campania de vaccinare: Ce le veți spune oamenilor când localitatea va intra în carantină?

Un nou val al pandemiei, în septembrie
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, se declară revoltat de atitudinea a șase primari din județul Gorj, care, deși au fost informați că vor fi trimise echipe mobile pentru vaccinarea populației, au refuzat să le pună la dispoziție spații adecvate, motivând că la ei în localitate oamenii nu sunt doritori să se imunizeze.

„Astăzi, de pildă, am primit din Gorj, de la DSP, un mesaj care nu a fost unul foarte bun – au plecat mai multe echipe mobile în comune, în localități, și din șapte echipe mobile, pentru una singură primarul a fost pregătit, încât să asigure și un spațiu și să informeze oamenii. În condițiile în care toți au fost informați cu câteva zile înainte că urmează să vină echipe mobile. Știți care a fost răspunsul? La noi nu sunt doritori de vaccinare! Nu există așa ceva! Oamenii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate publică, pentru că altfel, în toamnă, eu nu știu cum un primar poate să justifice în fața comunității că s-ar putea să trebuiască să carantineze comuna, în condițiile în care atunci când a venit echipa mobilă de vaccinare am spus că nu sunt doritori!”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.