• Home
  • Prima
  • Surse: Dacă PSD dă primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau pe Grindeanu

Surse: Dacă PSD dă primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau pe Grindeanu

sigla pnl nou 1

Dacă PSD va fi primul partid care va da premierul, atunci liberalii nu vor fi de acord ca acesta să fie Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, susțin surse politice pentru b1tv.ro. Propunerea PNL de prim-ministru rămâne Florin Cîțu, președintele partidului.

Sistemul de rotativă a premierului este luat în calcul de partidele ce vor forma noul guvern. Numai că una dintre probleme este care dintre partide va da prim-ministrul prima dată: PNL sau PSD? Sursele B1TV.RO afirmă că, dacă se va ajunge la varianta ca PSD să fie primul, atunci PNL nu va accepta ca acesta să fie Marcel Ciolacu, președintele social-democrat, sau Sorin Grindeanu, omul de al cărui nume se leagă controversata Ordonanță 13.

Cel mai probabil, aceasta va fi și propunerea din Biroul Executiv al PNL care se va supune la vot, deoarece foarte mulți lideri au spus că nu-i pot vota pe cei doi.
Propunerea PNL de premier rămâne Florin Cîțu.

Luni, Florin Cîțu a declarat că PNL și PSD vor merge la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis când vor găsi o soluție în coaliție pentru funcția de premier.

Marți, Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că social-democrații ar putea dori Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Finanțelor dacă nu vor da ei premierul.

Parteneri