AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Surse: Darius Vâlcov s-ar ascunde în zona Milano, unde ar avea afaceri

Fostul primar și ministru PSD Darius Vâlcov, condamnat definitiv la șase ani de închisoare și dat în urmărire internațională, s-ar afla în zona Milano, Italia, unde ar avea mai multe afaceri, informează HotNews, care citează mai multe surse, potrivit b1tv.ro. Totuși, el nu a fost localizat oficial de autoritățile italiene.

Miercuri, Ministerul Justiției a dat publicității situația actualizată a fugarilor. La fel ca unii dintre aceștia, și Vâlcov ar putea încerca să împiedice extrădarea prin acțiuni în instanță la Curtea de Apel din Bari.

Darius Vâlcov a fost primar în Slatina, ministru de Finanțe și consilier al fostului premier Viorica Dăncilă. El a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD, fiind cel care a elaborat controversata OUG 114/2018, ce a bulversat mai multe sectoare economice, precum bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii.

Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

La percheziții, procurorii au găsit o adevărată comoară – peste 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, și 172 de tablouri, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparținând lui Vâlcov.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!