• Home
  • Prima
  • Surse: Firea ar urma să preia Ministerul Muncii. Coaliţia de Guvernare ar fi căzut de acord în privinţa înlocuirii ministrului Budăi

Surse: Firea ar urma să preia Ministerul Muncii. Coaliţia de Guvernare ar fi căzut de acord în privinţa înlocuirii ministrului Budăi

firea pres 1

Gabriela Firea ar urma să preia șefia Ministerului Muncii, deși Guvernul a dat iniţial asigurări că Marius Budăi nu va fi schimbat din funcţie, susţin mai multe surse politice pentru B1tv.ro.

Potrivit acelorași surse, Firea ar avea deja susținerea PSD pentru noua funcție de Ministru al Muncii, fiind informaţi în acest sens şi partenerii de Coaliţie.

Totul a pornit la începutul săptămânii, când liderii PNL şi-au arătat nemulţumirea faţă de ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru discuțiile pe care le-a provocat social-democratul în ceea ce privește pensiile speciale și plafonul prevăzut în PNRR pentru cheltuielile cu pensiile, de 9,4% din PIB. Ulterior, liberalii ar fi anunţat că intenţionează să îi ceară demisia lui Budăi în următoarea ședință a coaliției, potrivit unor surse citate de B1tv.ro.

În acest context, reamintim că președintele PNL l-a invitat pe Marius Budăi să meargă la Bruxelles dacă într-adevăr este interesat de o renegociere a PNRR cu Comisia Europeană.

„PNL a făcut, nu doar a vorbit, chiar a făcut cea mai mare majorare de pensii. În 2020, majorarea punctului de pensie a fost cea mai mare din istorie. Nu doar vorbe, fapte! În ce privește renegocierea, ar trebui iar să nu mai fie vorbe, să fie fapte. Cine vrea să facă renegocierea și are puterea de a convinge Comisia ar fi bine să nu mai stea în România și să discute despre acest lucru, că pierdem timp, să meargă la Bruxelles, să vină cu decizii, apoi toți vom fi de acord. Toți vrem să creștem veniturile, să creștem pensiile, dar discutăm politic. Nu, să fie concret! Eu, anul trecut, când trebuia să renegociez pentru PNRR, m-am urcat în avion și am mers la Bruxelles!”, a declarat Florin Cîțu.

Acum, după toate aceste tensiuni, PSD ar fi fost de acord cu schimbarea lui Budăi, urmând ca în locul acestuia să fie numită Gabriela Firea.

Parteneri