• Home
  • Prima
  • Surse: Guvernul ia în calcul vouchere de 50 de euro pentru cetățenii cu venituri mici, și 30 de euro pentru elevii din familii sărace

Surse: Guvernul ia în calcul vouchere de 50 de euro pentru cetățenii cu venituri mici, și 30 de euro pentru elevii din familii sărace

Coaliția de guvernare discută noi măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației și a crizei facturilor, ce ar include vouchere pentru alimentele de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici, au declarat pentru G4Media surse politice.

Deciziile, care ar putea fi adoptate în această săptămână de guvern, prevăd acordarea a două tipuri de vouchere.

Primul tip este pentru elevii din familii cu venituri mici. Ar presupune acordarea lunară a unui voucher în valoare de 30 de euro (circa 150 de lei), timp de 7 luni, adică până la finalul acestui an, cu excepțai lunilor iulie și august. Cu acest voucher, beneficiarii vor putea să cumpere alimente, rechizite și haine. Beneficiari ar urma să fie cei circa 156.000 de elevi care primesc acum burse sociale.

Al doilea tip de vouchere va fi pentru cetățenii cu venituri mici. E vorba despre vouchere de 50 euro (circa 250 de lei) acordate la fiecare 2 luni până la finalul acestui anu. Cu aceste vouchere vor putea fi cumpărate doar alimente de bază.

Mai mult aici

Parteneri