• Home
  • Știri
  • Surse: În PSD se discută despre retragerea sprijinului pentru ministrul Gabriela Firea

Surse: În PSD se discută despre retragerea sprijinului pentru ministrul Gabriela Firea

firea pres 1

În rândul social-democraților se discută despre retragerea sprijinului pentru ministrul Familiei, Gabriela Firea, în contextul scandalului privind azilele groazei din Voluntari, au declarat surse politice pentru Știrile ProTV.

Orașul este condus de soțul Gabrielei Firea, primarul Florentin Pandele, iar sora acesteia, Nela Vica Andrieș, era șefa Serviciului de Asistență și Protecție Socială în perioada abuzurilor.

Gabriela Firea susține într-o postare că sora ei nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT.

Surse politice susțin că primii sancționați ar trebui să fie liderii locali, adică primarul Florentin Pandele, de la PSD, și președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma, de la PNL.

În rândul social-democraților se poartă discuții dacă Marcel Ciolacu va folosi scandalul azilelor pentru a o îndepărta din partid pe Gabriela Firea, fiind considerată incomodă și lipsită de popularitate. Mesajul liderului PSD din debutul ședinței de Guvern, când a cerut demisii și intervenția DIICOT, a fost interpretat ca o invitație la un pas în spate.

Duminică, social-democrații ar urma să aibă o întâlnire în care să discute acest subiect.

În acest timp, biroul de comunicare al PSD a formulat mesaje pentru reprezentanții partidului care fac declarații publice și care sunt instruiți cum să o protejeze pe Gabriela Firea, dar și pe Ministrul Muncii, Marius Budăi, notează stirileprotv.ro.

Parteneri