Surse: PNL a obținut la negocierile cu PSD 18 prefecți, cu unul mai mult decât îi revenea prin algoritmul stabilit inițial

Împărțirea posturilor de prefecți ar fi fost deja tranșată în coaliția de guvernare, PNL reușind să obțină la negocierile cu PSD un număr de 18 prefecturi, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul politic, stabilit inițial, notează b1tv.ro.

Potrivit surselor din partid, filialele în care PNL va numi prefecți sunt: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui.

Această distribuție a mandatelor are loc în contextul în care, la negocierile cu PSD, președintele PNL, Florin Cîțu, a insistat și a reușit să obțină mandatul de prefect al județului Cluj, după ce anterior, Orban a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului când a cedat funcția celor de la UDMR.

Distribuie prietenilor

Conducerea PNL a reușit să impună prefect și la Suceava, o filială condusă de un greu al PNL, Gheorghe Flutur, dar care nu a avut prefect până acum. De asemenea, și județul Maramureș va avea prefect liberal, după ce, până acum, prefectul a fost de la PMP și apoi de la USR.

Mai mult aici