• Home
  • Știri
  • Surse: România a anunțat aliații NATO că îl propune în mod oficial pe Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al alianței

Surse: România a anunțat aliații NATO că îl propune în mod oficial pe Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al alianței

iohannis csat

România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al NATO.
Informația a fost postată pe rețeaua X de corespondenta Bloomberg la Casa Albă și confirmată de jurnalistul TVR Adelin Petrișor, după o discuție cu oficiali NATO.

“Am o confirmare de la NATO că președintele Klaus Iohannis ar putea fi propunere pentru postul de secretar general al Alianței, însă din câte am aflat de la oficiali de la Bruxelles, discuțiile în acest moment sunt foarte avansate cu Mark Rutte, actualul premier olandez”, a spus Adelin Petrișor la emisiunea Radar Geopolitic, potrivit tvrinfo.ro.

Premierul olandez în exercițiu, Mark Rutte, este considerat favorit în cursa pentru șefia NATO. Dar potrivit unor surse, acesta nu poate strânge suficiente voturi din cauza unei opoziții din partea aliaților de frontul estic.

În 2022 Iohannis declara că „dacă i s-ar face o astfel de propunere, ar evalua situația foarte serios și ar face o declarație publică”.

Parteneri