Suspiciune de meningită într-un liceu din București, după ce o elevă a murit

Elevii Colegiului Gheorghe Lazăr au fost trimiși joi acasă, iar de vineri liceul intră în carantină din cauza unei suspiciuni de meningită, după ce o tânără de 18 ani, diagnosticată cu meningită, a murit.

”În această dimineață, DSP București a primit o informare cu privire a unui caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul Gheorghe Lazăr. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu și au început ancheta epidemiologică. Au fost luate și primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacților și s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine sa fie realizată dezinfecția în tot liceul”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică București, potrivit realitatea.net.

Principalele simptome ale acestei boli sunt ca și cele ale unei gripe severe, adică dureri în zona cervicală, gât înțepenit, febră, frisoane, dureri de cap și, în mod special, vărsături, somnolență sau dureri musculare.
Medicii trag un semnal de alarmă, susținând că meningita se manifestă în special la copii sau la adulții tineri, dar ea poate afecta și persoanele mai în vârstă.

Distribuie prietenilor

Meningita acționează în special asupra persoanelor cu un sistem imunitar scăzut.