• Home
  • Știri
  • Sute de camioane încărcate cu tehnică de luptă au ajuns dintr-o unitate americană din Belgia în Constanța

Sute de camioane încărcate cu tehnică de luptă au ajuns dintr-o unitate americană din Belgia în Constanța

camioane

Militarii americani din Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu se pregătesc pentru un transport important de tehnică în două localități din Tulcea și Ialomița, pentru exercițiul militar Defender 23. Sute de camioane grele încărcate cu ambarcațiuni și echipamente pentru ridicarea unor poduri mobile vor pleca din Constanța și vor fi folosite de militari în timpul antrenamentelor pe apă. Ei vor învăța cum să facă față obstacolelor și să traverseze apa în situații de criză.

Peste 500 de camioane grele, încărcate cu tehnică de luptă, au ajuns dintr-o unitate americană din Belgia în Constanța și urmează să fie transferate către alte zone din țară.

Ana Maria Stancu, corespondent TVR: Toată această tehnică va pleca din Constanța și va ajunge în Frecăței și Bordușani.

Unele camioane sunt dotate cu platforme care, unite, permit ridicarea unor poduri mobile peste apă, în caz de război sau într-o situație de criză majoră.

Și ambarcațiunile necesare pentru ridicarea podurilor mobile sunt încărcate în camioane.

Charles Sherwood, reprezentant Belgia, Punctul central de primire şi expediere: „Tot ce vedeți aici este separat. Sunt 550 de bucăți diferite. Asta este ceea ce numim ‘punct central de livrare’.”

Prin construirea podurilor mobile cu tehnică militară, armata americană verifică și rapiditatea cu care echipamentele necesare ajung din Statele Unite în țări europene, ori în zonele unde sunt necesare.

Comtinuarea pe stiri.tvr.ro

Parteneri