AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Sute de foști politicieni își cer pensiile speciale înapoi, în instanță

Eliminarea pensiilor speciale reprezintă una dintre cele mai des întâlnite solicitări ale populației, mai ales în perioada campaniilor electorale. Parlamentul a decis pe 17 februarie eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost adoptată cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, iar cei 30 de parlamentari ai UDMR, prezenți în sală, nu au votat.

Nemulțumiți de proiectul votat în februarie, care anulează aceste venituri, sute de beneficiari au acționat în instanță.

Nume celebre de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru a-și recupera pensiile speciale. De exemplu, fostul ministru Petre Daea, alături de alți foști trei parlamentari au acționat în instanță, cauză care a fost declinată către Curtea de Apel Craiova.

La rândul său, Adrian Năstase, fost premier, a dat în judecată Camera Deputaților, în luna aprilie și așteaptă vineri, 18 iunie, o decizie. Tot în aprilie a inițiat un proces și fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Pe data de 22 iunie va avea loc prima ședință a completului de la Secția a VIII-a de Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, notează b1.ro.

Printre politicienii vizibili de-a lungul timpului, care și-au cerut înapoi pensile speciale, se mai numără Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Vasile Blaga, Nicolae Bacalbașa, Anton Anton, Dan Agathon, Ion Ariton și Ioan Oltean.

Până la votarea proiectului, pentru eliminarea pensiilor, existau 800 de beneficiari, foști deputați și senatori.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!