• Home
  • Știri
  • Sute de mașini blocate pe un drum neasfaltat. Turiștii străini se aflau într-un tur al Europei și erau în drum spre Băile Herculane

Sute de mașini blocate pe un drum neasfaltat. Turiștii străini se aflau într-un tur al Europei și erau în drum spre Băile Herculane

masini blocate

Peste 100 de mașini și aproape 200 de turiști din Germania și Suedia au rămas blocați pe un drum din Câmpu lui Neag, care este greu accesibil pentru autoturisme, dar care nu are nici o restricție de acest fel. Când au văzut că nu mai pot înainta, turiștii au chemat în ajutor autoritățile.

Potrivit stiri.tvr.ro, cele peste 100 de autoturisme au plecat într-un tur prin Europa. Una dintre destinaţiile din România era staţiunea Băile Herculane. Pentru că drumul cel mai scurt era prin Câmpu lui Neag, s-au încolonat și au pornit la drum.

Drumul Național 66A face legătură între localitatea Câmpu lui Neag și Băile Herculane, dar este asfaltat doar pe o porțiune de 10 km, la ieșirea din Uricani. Turiștii străini nu au știut acest lucru și s-au avântat pe un drum accesibil autoturismelor off-road. Când au văzut că nu se mai pot întoarce, au apelat 112.

Autoritățile au intrat în alertă, mai ales că în zonă era în vigoare un cod portocaliu de averse torenţiale. Un elicopter a fost trimis să supravegheze situaţia. Din fericire, echipajele SMURD și Salvamont au reușit să îi scoată pe turişti din zonă şi să îi puna pe un traseu accesibil.

Parteneri