• Home
  • Prima
  • Tanczos Barna: Garda de Mediu, o instituție eficientă, dar nu va reuși niciodată să amendeze cât pot oamenii să arunce

Tanczos Barna: Garda de Mediu, o instituție eficientă, dar nu va reuși niciodată să amendeze cât pot oamenii să arunce

gunoiul 1

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a lăudat activitatea Gărzii de Mediu, subliniind că nu e suficient ca această instituție să dea amenzi. E nevoie de implicarea și responsabilitatea cetățenilor, a autortăților și a companiilor pentru a avea cu toții un mediu curat, a spus ministrul.

„Am văzut foarte multe autorități locale care sunt tot mai responsabile și, dincolo de activitatea prevăzută și de lege de colectarea deșeurilor selectiv, mai organizează și activități de ecologizare, se duc până în pădure, pe malurile râurilor și colectează tot ce găsesc acolo.

Din păcate, am văzut și foarte multe, în ultima perioadă, autorități nu departe de București, de exemplu, care pur și simplu se duc și îngroapă deșeurile: vin cu basculanta, sapă o groapă pun acolo tot.

Colegii mei de la Garda de Mediu au găsit în foarte multe zone. Din ianuarie, Garda de Mediu a devenit o instituție de forță, care acționează eficient, prompt și fără discriminare, deci nu mai există nici coloratură politică și altele.

Garda de Mediu e o instituție eficientă, dar nu va reuși niciodată să amendeze cât pot oamenii să arunce. Dacă nu responsabilizăm cetățeanul, autoritatea locală și companiile, nu vom reuși niciodată să fim eficienți.
Vom mări amenzile și sancțiunile penale”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.

Parteneri