• Home
  • Prima
  • Ţara în care coronavirusul omoară un om la fiecare 10 minute. Nu este Italia, ci…

Ţara în care coronavirusul omoară un om la fiecare 10 minute. Nu este Italia, ci…

iran 1 1

În Iran, coronavirusul omoară un om la fiecare 10 minute. Un oficial al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur, a postat pe Twitter o statistică care arată creşterea dramatică a cazurilor de infectare şi a deceselor cauzate de COVID-19.

„Potrivit informaţiilor pe care le avem, la fiecare 10 minute câte o persoană moare din cauza virusului, în timp ce 50 de persoane contactează boala în fiecare oră”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Iran a confirmat până acum 18.400 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.284 de decese. Ţara se află pe locul trei în lume după numărul de decese, fiind precedată de Italia şi China.

Iran a decis să elibereze temporar 85.000 de prizonieri din închisori, inclusiv deţinuţi politic, a anunţat un purtător de cuvânt marţi, ca răspuns al epidemiei de coronavirus care a afectat grav toată ţara, scrie Asharq Al Awsat.

Iran este o ţară cu reguli islamice severe şi un regim care pedepseşte aspru orice abatere de la regulile religioase. Situaţia gravă a determinat puterea să facă abdicări mari de la vechile politici.

Sursa a1.ro

Parteneri