• Home
  • Prima
  • Târgul de Crăciun din Craiova, închis după o oră de la deschidere. Olguţa Vasilescu: Arătam ca un oraș sub asediu

Târgul de Crăciun din Craiova, închis după o oră de la deschidere. Olguţa Vasilescu: Arătam ca un oraș sub asediu

targ de craciun craiova

Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec încă de la deschidere, scrie sâmbătă Gazeta de Sud, relatând că DSP-ul a închis toate căsuțele la nici o oră de la inaugurarea târgului, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare.

„Noi suntem producători. Am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuță și azi, la deschiderea târgului am început să ne afișăm marfa pentru vânzare. Nu a trecut mult timp și au început să vină cei de la poliția economică, cei de la ITM și cei de la DSP Dolj. Aceștia din urmă ne-au spus să strângem marfa și să închidem pentru că primăria nu are aviz de funcționare. Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la primărie. Nu înțeleg ce vină avem noi, suntem prinși la mijloc. Am înțeles că tot târgul este închis. Noi plătim chirie și suntem puși într-o astfel de situație. Am înțeles de la cei de la primărie că au depus toate documentele, dar DSP nu le-a dat aviz”, a explicat Stela Florescu, producător, citată de Gazeta de Sud, potrivit hotnews.ro.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, acuză că prefectul și instituțiile de forță și control au cerut comercianților din zona centrală a Craiovei să închidă chioșcurile.
”Anul acesta am deschis doar iluminatul de sărbători și de asemenea am permis prin contracte cu anumiți comercianți să se deschidă chioșcuri în zona centrală.
Sunt distanțate, se respectă toate regulile, au toate autorizațiile de funcționare, au contract cu Primăria, acord de ocupare a domeniului public.
Nu puteam sub nicio formă să întrerup niște contracte în derulare în condițiile în care nicio lege din România, nicio ordonanță de urgență, de Guvern, hotărâre de Guvern, nu interzice funcționarea chioșcurilor.
Au făcut contrale, i-au găsit în regulă, după care s-au întors și le-au spus că riscă dosare penale dacă nu închid. Nu există nicio bază legală, nu li s-a dat niciun argument foarte solid pentru care ar trebui să facă acest lucru. (…) O mașină CBRN, cu megafoanele pornite la maxim, invita populația să respecte măsurile anti-COVID, dar totul la un volum uriaș astfel încât arătam ca un oraș sub asediu”, a spus Olguța Vasilescu, duminică, la Antena 3.

Parteneri