Tăriceanu, despre Iohannis: Face o figură proastă în ţară

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în coaliţia de guvernare se va discuta despre posibile măsuri care pot fi luate în raport cu preşedintele Klaus Iohannis şi a catalogat gesturile preşedintelui ca „fiind o figură proastă în ţară”.

„Trebuie să vă aşteptaţi ca aceste măsuri care ar putea fi analizate să le analizăm în cadrul coaliţie, pentru că în mod evident constantăm cu toţii că preşedintele încearcă să se repoziţioneze. Cred că încearcă să dea satisfacţie unei minorităţi a electoratului care este foarte radicalizată, dar preşedintele trebuie să gândească aceste demersuri în baza Constituţiei, nu în afara ei. Am văzut poziţionarea în amânarea revocării unor miniştri, apoi a numirii înlocuitorilor. Cât rămâne în drept constituţional, nimeni nu poate adopta nicio retorsiune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV,  potrivit Mediafax.

Şeful Senatului a mai spus că se va discuta în coaliţie dacă trebuie adoptate anumite măsuri.

Distribuie prietenilor

„Până una alta trebuie să ţinem cont că preşedintele a semnat decretele celor doi miniştri. Premierul are libertatea şi dreptatea să facă nominalizări la care preşedintele trebuie să răspundă. Şi fără să prelungim aceste nominalizări mai ales că România prezidează Consiliului European şi reuniunile sunt prezidate de miniştri noştri. Deci face o figură proastă în ţară. La acest lucru trebuie să se gândească inclusiv preşedintele României”, a precizat Tăriceanu.