• Home
  • Prima
  • Tările UE, prin șefii de stat sau guvern, discută azi la Bruxelles, rezultatul alegerilor. Iohannis va reprezenta România

Tările UE, prin șefii de stat sau guvern, discută azi la Bruxelles, rezultatul alegerilor. Iohannis va reprezenta România

ue alegeri 1

Şefii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc marţi, la Bruxelles, pentru a analiza rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European din 23-26 mai şi pentru a începe procesul de desemnare a şefilor principalelor instituţii ale UE. Președintele Iohannis va reprezenta România în discuțiile care nu sunt ușoare, iar mizele sunt mari.

Funcţiile vizate sunt cele de preşedinte al Comisiei Europene, preşedinte al Parlamentului European, Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) şi, nu în ultimul rând, preşedinte al Consiliului European, funcţie deţinută actualmente de polonezul Donald Tusk.

Negocierile vor fi cu atât mai dificile cu cât în urma scrutinului din 23-26 mai a rezultat un Parlament European extrem de heterogen, în care se remarcă ascensiunea liberalilor ca al treilea grup politic.

Mai mult pe Agerpres

Parteneri