Te simți și arăți obosită? Iată 4 sfaturi care îți pot veni în ajutor!

Anumite obiceiuri pe care le-ai adoptat de-a lungul timpului îți pot influența în mod negativ dispoziția sau chiar aspectul fizic. În momentele în care te simți și arăți obosită, gândește-te în principal la cauzele acestei stări generale și identifică soluțiile potrivite. Anumite schimbări în viața ta pot fi de mare folos, iar în acele momente în care nu reușești să înlături semnele oboselii de pe tenul tău, poți apela la câteva trucuri de make-up. 

Vezi cum ar trebui să acționezi astfel încât, dimineața să te simți și să arăți plină de energie!

Fii atentă la regimul alimentar

Distribuie prietenilor

Dacă dieta ta zilnică se bazează pe mâncare ambalată, fast-food, dulciuri, produse de patiserie și nu bei suficientă apă, atunci nu este de mirare că te simți epuizată. Te poți confrunta, așadar,  cu oboseala cronică, care poate fi cauzată de un deficit de vitamina B12, vitamina D sau deficiențe de proteine. Pe lângă faptul că nu reușești să-ți iei necesarul de energie din aceste alimente, efectele negative se vor răsfrânge și asupra tenului tău.

Încrede-te în puterea machiajului

Pentru început, folosește produse de ingrijire a pielii specifice tipului tău de ten. Un ser cu vitamina C poate face minuni privind reîmprospătarea aspectului lui. Folosește o rolă specială pentru a reduce retenția de apă și chiar cuburi de gheață, care vor produce același efect de întinerire.

După ce ți-ai pregătit tenul, folosește un anticearcăn în nuanța potrivită tonului pielii tale. Acesta va ilumina instant zona de sub ochi și deja vei arăta mai odihnită – folosește un anticearcăn natural de la Generock.ro, dacă vrei ca nimic din ce poate fi toxic, să nu fie pe fața ta. Aplică apoi un BB cream, un fard de ochi maro, puțin rimel, fard în obraji, un gloss hidratant și ești pregătită!

Respectă rutina de îngrijire a tenului

O rutină corespunzătoare de îngrijire a tenului este fundamentală atât timp cât vrei ca acesta să se simtă și să arate sănătos. E nevoie să-ți cureți fața de două ori pe zi, aplică produse hidratante potrivite tipului tău de ten, dar și exfoliante atunci când simți nevoia. Totodată, poți încerca un drenaj limfatic prin automasaj, care te va ajuta să previi acumularea de toxine la nivelul pielii.

Dormi îndeajuns 

Cel mai frecvent, oamenii par și sunt obosiți din cauza lipsei de somn. Încearcă să te pregătești pentru somn la o oră rezonabilă, iar la 23 deja să fi adormit. Între orele 23:00 și miezul nopții, regenerarea celulară este în plin proces. De la 23:00 până la 04:00, hormonul de creștere uman este responsabil pentru accelerarea reparării pielii.  

Fă în așa fel încât să dormi suficiente ore, iar dimineața când te trezești, privește lumina zilei. Asta îți va oferi un impuls de energie.

În concluzie, faptul că te simți și arăți obosită ar putea să fie cauzat de anumite obiceiuri nesănătoase, la care ar trebui să renunți. Adoptă altele noi și benefice în schimbul acestora! Oricum, pentru acele zile în care te simți extenuată, te poți folosi de câteva trucuri de make-up. Pot face minuni în cele mai multe dintre cazuri.

Sursa: unsplah.com