• Home
  • Prima
  • 7 octombrie, termenul limită de depunere a listelor de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor a cetățenilor cu domiciliul în străinătate

7 octombrie, termenul limită de depunere a listelor de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor a cetățenilor cu domiciliul în străinătate

biroul electoral central 1

Termenul limită de depunere a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării este 7 octombrie.

Tot până la această dată pot fi depuse listele de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale, potrivit calendarului aprobat prin Hotărârea nr. 745/2020.

Potrivit unor precizări ale Biroului electoral nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, pentru evitarea şi prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pentru respectarea măsurilor privind distanţarea fizică, se recomandă ca depunerea candidaturilor de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi să se realizeze etapizat, prin programarea anunţată cu 24 de ore înainte, la adresa de e-mail [email protected] sau la telefon.

”Facem precizarea că aceste măsuri nu sunt de natură să afecteze în vreun fel respectarea termenului limită de depunere a candidaturilor”, se menţionează pe site-ul Biroului electoral nr. 43.

BEC a anunţat sâmbătă că a admis candidaturile propuse de mai multe organizaţii ale minorităţilor naţionale pentru alegerile parlamentare:

* Uniunea Sârbilor din România;

* Uniunea Bulgară din Banat – România;

* Forumul Democrat al Germanilor din România;

* Uniunea Culturală a Rutenilor din România;

* Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România;

* Uniunea Elenă din România;

* Asociaţia Macedonenilor din România;

* Uniunea Croaţilor din România;

* Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT;

* Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”;

* Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România;

* Asociaţia Liga Albanezilor din România;

* Uniunea Ucrainenilor din România;

* Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România;

* Uniunea Democrată Turcă din România;

* Uniunea Polonezilor din România;

* Uniunea Armenilor din România.

Mai mult pe Agerpres

Parteneri