The Guardian: Pantofii Louis Vuitton sunt produși în România. Fabrica din Cisnădie, un secret bine păzit

Cea mai mare parte a pantofilor marca Louis Vuitton pe care grupul Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) îi vinde la prețuri cuprinse între 500 și 1.800 de lire sterline perechea, sunt produși la fabrica Somarest din Cisnădie, arată o anchetă a jurnaliștilor de la The Guardian.
Potrivit publicației britanice, existența acestei uzine este un secret bine păzit, iar echipa managerială face eforturi pentru a se asigura că nu există nicio menționare a mărcii Louis Vuitton. O echipă de documentare a unei televiziuni franceze i-a fost interzis accesul în uzină în anul 2014 iar Bernard Arnault, directorul general de la LVMH și cel mai bogat om din Franța, a respins orice acuzații.
Conform stiri.tvr.ro, The Guardian susține că LVMH a construit o primă uzină la Cisnădie în 2002 pentru a profita de mâna de lucru ieftină din România, iar în 2004 această fabrică produce 1.500 de perechi de pantofi pe săptămână, potrivit CV-ului online al directorului de la acea dată al companiei. O a doua uzină a fost construită la Avrig în 2009 care produce componente pentru genți de mână și valize.