• Home
  • Știri
  • The Washington Post: Soldații ruși au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în ucraineni

The Washington Post: Soldații ruși au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în ucraineni

harkov

La câteva ore după ce soldații ucraineni au eliberat localități din Harkov, rușii au încercat să fugă cât mai repede. Fiecare cum a putut. Unii s-au deghizat în ucraineni și au fugit pe bicicletele pe care le-au furat de la localnici, scrie The Washington Post, potrivit digi24.ro.

În câteva ore, soldații ruși au fugit cu toții din Zaliznichne, un sat la est de Harkov, după un atac puternic al soldaților ucraineni care i-au luat prin surprindere prin amploare.

Localnicii au povestit uimiți cum rușii au aruncat puștile și au lăsat în urma lor lăzi cu muniție și vehicule incendiate, inclusiv un tanc rusesc încărcat pe o platformă. S-a întâmplat chiar într-un moment în care primii anchetatori soseau la Harkov pentru a ridica trupurile civililor împușcați de ruși, unele rămase acolo de luni de zile.

„Nu pot să cred că am trecut prin așa ceva în secolul XXI”, povestește Olena Matvienko plângând.

Oamenii au spus că rușii erau atât de speriați, încât au fugit încă din zori. Cei care au rămas blocați erau disperați. Localnicii au povestit că i-au auzit implorându-i pe comandanții unităților din care făceau parte să vină să îi ia de acolo.

„Au venit la noi în casă să ia haine, ca să nu fie depistați cu dronele, după uniforme. Ne-au luat bicicletele. Doi dintre ei l-au amenințat cu armele pe fostul meu soț până când le-a dat cheile de la mașină”, a povestit Olena Matvienko.

Mai mult aici

Parteneri