Tinerii români îmbătrânesc în casa părinților. Raport Eurostat: băieții stau cu părinții până la 30 de ani, fetele până la 25 de ani

Tinerii României se desprind cu greu de casa părintească, arată datele Eurostat. Acasă la mama și la tata până la 25 și chiar 30 de ani, își ratează însă startul în viață. Psihologii atrag atenția că un astfel de comportament le poate pune probleme serioase la serviciu și dificultăți în relația de cuplu. Tinerii susțin însă că ajung într-o astfel de situație pentru că salariile de la noi nu le permit o independență rapidă.
„După noile timpuri pe care le trăim, nu știu, mi se pare corect, doar nu sunt să poți să faci credit, să îți iei casă”.

„Îi ținem, îi cocoloșim să le fie bine, să nu le lipsească nimic, să nu se streseze”.

Așa gândesc mare parte dintre părinții români. Cresc fete și băieți care se desprind cu greu de casa părintească și astfel ajung să aibă un comportament viciat pe termen lung.

Distribuie prietenilor

Un raport recent Eurostat arată că baieții sunt cei care se desprind mai greu de casa părintească. Băieții trăiesc cu mama și cu tata până la 30 de ani, în timp ce fetele devin independente în jurul vârstei de 25 de ani.

Principalul motiv care îi detemină pe tineri să rămână atât de mult în casa părinților este salariul care, la începutul carierei, este atât de mic, încât nu își permit să plăteasca rate pentru o locuință sau chirie.

Același raport Eurostat arată că printre europenii care părăsesc greu casa părintească se numără, după români, și tinerii din Bulgaria, Croația și Grecia.

Sursa – STIRI.TVR.RO