• Home
  • Știri
  • Țiriac, după decizia luată de Halep: „Suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată!”

Țiriac, după decizia luată de Halep: „Suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată!”

tiriac si simona

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

În data de 24 octombrie, jucătoarea română a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale.

Ion Ţiriac a caracterizat cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep drept „o treabă care nu e curată pe undeva” și a pus la îndoială atât ancheta, cât şi judecarea speţei.

„Nu ştiu ce face Simona, acum se duce la TAS. Dar ştie lumea ce e TAS? În 2000, proba Andreei Răducan a fost manipulată, au trimis 62 de ml şi s-au întors 100 ml. Ce face TAS? Sparge toate regulile. Aşa că, în ce lume suntem? Păi, după un an de zile vine cineva şi spune că a săpat şi a mai găsit ceva, paşaportul biologic. Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani şi n-ai găsit… Şi atunci e o treabă care nu e curată pe undeva. Acum, Simona se duce la TAS. Cu ce speranţe, nu ştiu. Înţeleg că s-a dus cu nişte avocaţi din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine”, a afirmat Ţiriac, potrivit digisport.ro.

„Noi, românii, suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată. Fata asta a câştigat Wimbledon pentru ţara asta. Păi dacă tu câştigi Wimbledon-ul eşti eroul lumii. Şi acum toţi am uitat că ea a câştigat la Wimbledon? De ce, pentru că i-a dat cineva să bea compot cu mere sau cu pere? Uite, că acum ea în sfârşit a reuşit să vină şi să spună de unde, când, cum şi cine… Pentru că la început a zis să nu se atingă nimeni de echipa ei… e, uite că se pare că din echipă i-a dat cineva ceva să bea.

Dar Simona Halep, dopată? Sunteţi nebuni la cap? La 32 de ani pentru primul tur la US Open, unde a jucat întotdeauna slab, cum să te dopezi? Deci Simona Halep este cine este, a fost numărul 1 mondial atât timp, a câştigat Wimbledon-ul, a câştigat la Roland Garros… aşa că pentru mine rămâne o mare, mare personalitate, nu doar o sportivă. Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă în special când ne era foame”, a adăugat Ion Ţiriac.

Parteneri