• Home
  • Prima
  • Toate şcolile şi grădiniţele din România se închid până în 22 martie

Toate şcolile şi grădiniţele din România se închid până în 22 martie

fara elevi 1

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) a decis, luni, închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie – 22 martie, a anunţat premierul interimar Ludovic Orban.

„Am luat decizia (…) de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţiile care apar. E vorba de perioada 11-22 martie, inclusiv. Este o măsură cu caracter preventiv”, a spus Orban, potrivit Agerpres.

El a afirmat că la baza acestei decizii au stat mai multe consideraţii.

„Primul argument e legat de o creştere estimată a riscului de intrare în ţară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informaţii despre foarte mulţi cetăţeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, şi-au făcut bagajele şi se pare că mulţi au pornit spre România”, a afirmat Ludovic Orban.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat în aceeaşi conferinţă că măsura suspendării cursurilor se referă la toate unităţile de învăţământ, fie ele de stat sau private.

Parteneri