TOP 3 piese tradiționale românești, care au ajuns la casele de modă internaționale

Designerii de la casele internaționale au fost fascinați de frumusețea portului românesc și au creat colecții impresionante, bazate pe stilul tradițional. Deși pentru o bună perioadă, hainele tradiționale nu au mai fost în atenția românilor, în lumea modei, portul popular este extrem de apreciat acum. Datorită materialului plăcut și ușor de purtat, dar și modelelor numeroase, tot mai mulți oameni încep să opteze pentru aceste produse. Dacă vrei să vezi care sunt articolele vestimentare cele mai îndrăgite de designerii caselor internaționale, citește în continuare acest articol.

 

Iată ce piese tradiționale au cucerit inimile designerilor!

 

Sacoul Național

 

Costumul național de pe vremuri cuprinde mai multe piese vestimentare, având un alt stil în funcție de zonă și de tradiții. Aspectul lui a fost extins de designerii care s-au declarat fascinați, de la clasicele ii și fuste către alte piese, cum ar fi sacoul. Sacoul național este o piesă des întâlnită în portul românesc și poate fi purtată la diverse evenimente religioase, cum ar fi Paștele sau Crăciunul, dar și la birou, în combinație cu un top modern sau cu o pereche de pantaloni din stofă. Sacoul este popular și potrivit tuturor genurilor și categoriilor de vârstă. În același timp, din ce în ce mai mulți oameni aleg să poarte costum național la evenimente importante, precum botez sau cununie.

 

Vesta tradițională

 

Vesta tradițională este o piesă vestimentară pe care oamenii încep să o parte din ce în ce mai des în diverse combinații lejere, casual, nu doar în asociere cu tradiționala ie. Aceasta este potrivită pentru iubitorii de frumos, care știu să aprecieze vestele brodate. Se găsește în diverse modele, nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Poți alege dintr-o gamă variată pusă la dispoziție de Ienationala.ro pe cea potrivită pentru tine. Energia și căldura degajate de modelele tradiționale brodate pe veste îți vor scoate din anonimat ținuta!

 

Ia românească

 

Poate cel mai popular articol vestimentar tradițional românesc este ia. Aceasta a devenit extrem de cunoscută și căutată în țară, iar la nivel internațional, ia este simbolul tradiției românești. Design-ul unic, istoria și croiul specific fiecărei zone fac ca ia să fie remarcată în întreaga lume. Indiferent de locul în care dorești să o porți, vei fi admirat și apreciat de cei din jur. Cămașa tradițională a fost reinterpretată, iar acum poate fi asortată în diverse ținute moderne. Ia este potrivită și pentru sezonul cald datorită materialului ușor din care este făcută.

 

Apreciate în întreaga lume, produsele care compun portul național sunt o mândrie pentru țară. Indiferent de piesa tradițională pe care o alegi, cu siguranță te vei bucura de o ținută autentică, care va aduce admirația celor din jur. 

 

Sursă foto: pexels.com